Travel

Redenen waarom je naar de Canarische eilanden wilt

Elke vakantiebestemming heeft zijn bijzonderheden waarom jij daar naartoe moet. Bij de ene bestemming heb je mooie gebouwen en de andere een prachtige natuur. Of je kunt daar heerlijk op het strand liggen of goed bergbeklimmen. In deze blog lees je waarom je naar de Canarische eilanden wilt en moet. De Canarische eilanden zijn een eilanden groep die bij Spanje hoort. De Spaanse cultuur is er zeker aanwezig maar elk eiland heeft er toch een eigen draai aan gegeven.

De natuur

natuur canarische eilandenOm met een goede reden te starten beginnen we met de natuur. Elk eiland heeft zijn eigen schitterende natuur. Zo heeft het eiland Tenerife prachtige bergen en ook nog eens de hoogste van Spanje. Of op Lanzarote het nationaal park Timanfaya waar je prachtige kraters kan bewonderen die ontstaan zijn door vulkaanuitbarstingen. Als je meer van de bossen bent dan is la Palma het eiland voor jou met een allemaal bossen en veel groen is het een prachtige plek om een boswandeling te maken. Of als je voor diversiteit van flora en fauna bent is het eiland La Gomera jouw eiland met veel diversiteit aan flora en fauna in verschillende parken. En zo hebben de andere eilanden ook weer iets prachtigs met betrekking tot de natuur en vandaar dat het dus ook één van de redenen is om naar de Canarische eilanden te gaan.

Het weer

Over het algemeen is het weer op de Canarische eilanden het hele jaar door heel aangenaam en wordt het vaak niet kouder dan 15 graden aan het strand en binnenlands ligt deze temperatuur iets hoger. Daarnaast valt er niet veel regen en er is wel een goed wind aanwezig maar die is heerlijk koel om de warme temperaturen in de zomer te compenseren. Hieronder lees je een kort stukje per eiland over het weer.

El Hierro: heeft een gemiddelde temperatuur heel het jaar door van 22 graden met een stevige wind op veel plekken op het eiland. Daarnaast staat het eiland El Hierro bekend om zijn mist. Er valt in de maanden nov, dec en jan veel regen en de rest van het jaar niets tot nauwelijks.

Fuerteventura:  heeft een gemiddelde temperatuur van 20 graden en bijna geen neerslag het hele jaar door. Het eiland is het zonnigste eiland van de Canarische eilanden. Maar wel met een stevige wind die ervoor zorgt dat de temperatuur aangenaam blijft met al die zon.

Gran Canaria: heeft een gemiddelde temperatuur van 20 graden. De perfecte winterzon vakantie beleef je daar want in tijdens onze wintermaanden is het daar gemiddeld 24 graden of warmer. Echter er kunnen dagen zijn dat het extreem hard en veel regent maar de kans is vaak klein.
canarische eilanden strand
La Gomera: heeft twee weertypes in het noorden is wat koeler en het zuiden is het een stuk warmer en meer zon. Het hele eiland heeft het hele jaar door een gemiddelde temperatuur van rond de 22 graden. Het is er eigenlijk het hele jaar goed weer. Meeste regen valt in de maanden nov, dec en jan.

La Palma: is een van de natste eilanden maar wel met veel zon. Het hele eiland zit vol met weercontrasten. De gemiddelde temperatuur op het eiland is 21 graden met weinig wind.De regen valt veel in de maanden november tot en met februari.

Lanzarote: heeft een gemiddelde temperatuur van 22 graden met weinig kans op regen. En in de zomer lopen de temperaturen vaak op tot 28 graden of hoger. Er kunnen wel dagen zijn met veel bewolking maar regen zal er niet of nauwelijks vallen.

Tenerife: Ook dit eiland valt in twee delen het noorden en het zuiden. Dit komt door de berg Pico del Teide. In het noorden is het natter en wat kouder en in het zuiden is het droger en warmer. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 20 graden.

De stranden

Ook een van de betere redenen zijn de stranden. Elk eiland heeft schitterende zwarte zandstranden. Ook zijn deze stranden perfect om watersporten te beoefenen. Veel stranden en plaatsen zijn dan ook erg gewild onder de surfers en andere watersport beoefenaars. Elk eiland van de eilandengroep heeft wel een perfect strand om te surfen maar het eiland Fuerteventura is erg populair onder de surfers en het eiland Lanzarote is ook erg populair onder surfers en watersport beoefenaars. Maar het zijn natuurlijk ook heerlijke stranden om lekker op te liggen en te relaxen.

De sfeer

tapas
Op deze eilanden hangt een hele rustige en ontspannen sfeer. Zelfs nog net wat rustiger dan op het vaste land van Spanje. Want hier komt ook het eilandgevoel bij, lekker een eigen eiland en niet te veel mensen dus lekker rustig. Maar ook is er net als in Spanje een sfeer van rustig aan geen haast en vooral geen stress. In combinatie met het heerlijke weer en het lekkere briesje die je afkoelt maakt dat de perfecte sfeer. De sfeer waar je echt voelt dat je op vakantie bent en je denkt voor één keer niet aan jouw zorgen of dingen die je nog moet doen.

Het eten en drinken

Ook op de Canarische eilanden heb je het heerlijke Spaanse eten. De heerlijke tapas gerechten zoals patatas bravas, meloen met Spaanse ham, olijven, quesadillas, manchego balletjes met dip, kiphapjes en nog veel meer heerlijke kleine hapjes. Of niet te vergeten de paella met zeevruchten of konijn of vis. Of de gazpacho een heerlijke tomatensoep maar dan op zijn Spaans en vergeet de tortilla’s niet heerlijk gevuld met groenten en van alles en nog wat. Daarnaast weten de Spanjaarden ook wat lekkere wijn of cocktails zijn. Zo heb je een typisch Spaanse mousserende wijn genaamd cava. Deze is op een speciale manier gegist en gerijpt. Maar de Canarische eilanden hebben ook heerlijke gewone wijnen. Ook de cocktails mogen niet ontbreken als een deel van de reden de heerlijke Sangria of andere mix drankjes met fruit erbij. Heerlijk om de dorst te lessen of leuk om naar te kijken.

Genoeg te beleven

Pico del Teide
Op elk eiland is wel weer iets anders te beleven maar je kunt er wel goed van de natuur genieten. Verschillende soorten safari’s doen om alles te bewonderen aan natuur of een dagje zeilen kan ook erg goed op elk van de eilanden. Daarnaast kan je berg beklimmen op Tenerife en goed surfen op Lanzarote. Je kunt gaan karten of alle bezienswaardigheden af gaan op het eiland of alleen in de buurt. Ook zijn er leuke pretparken of waterparken die je een bezoek kan brengen of als je meer cultuur wilt zijn er ook leuke musea die je kunt bezoeken.

Elk eiland heeft iets unieks

Dit is een reden die voor zichzelf spreekt en dit is ook iets wat je moet ervaren om te begrijpen wat er bedoeld wordt met uniek. Zo heeft Tenerife de Pico del Teide en Lanzarote zijn omgeving en zo kunnen we elk eiland af gaan maar het is iets wat je zelf moet beleven. Nog een voordeel is dat je voor de komende zeven vakanties niet te lang hoeft na te denken en één van de eilanden kiest die je nog niet hebt gehad.

Leave a Reply