Beleef de Canarische eilanden

Avondje uit in Gran Canaria

Na een dag zonnen op het strand of na een dag de mooie bezienswaardigheden van Gran Canaria bekeken te hebben is het hoog tijd om lekker van de avond te gaan genieten. Uiteraard beginnen we hierbij met een lekker hapje eten bij een van de heerlijke tentjes van Gran Canaria. Na het eten is het uiteraard tijd om een drankje te doen in een van de honderden kleine barretjes die Gran Canaria rijk is.

Avondeten

Hoewel de meeste Nederlanders al van tafel gaan rond 9 uur is het op Gran Canaria niet raar om dan pas aan tafel te gaan. Het avondeten bestaat uit een twee of drie gangen menu wat vaak aangevuld wordt met olijven, brood en kaas. Wat er op de menukaart staat is deels afhankelijk van de locatie waar je verblijft, bij typische vissersdorpjes zal er veel vis op de menukaart staan. Wanneer je uit eten gaat is het niet aan te raden om bij een Nederlands restaurant aan te schuiven, hier hoef je namelijk geen culinaire hoogstandjes te verwachten. Het beste kan men bij kleine barretjes of kleine restaurantjes wat gaan eten. Hieronder vindt u enkele restaurantjes waar u heerlijk kunt genieten van een goede bediening en heerlijk eten.

Wapa Tapa wordt gezien als de lekkerste tapasbar van Gran Canaria. Met een gemiddelde prijs van 5 euro per tapas is het niet heel duur en de kwaliteit van de gerechten is uitstekend. Verder wordt dit restaurant de hemel in geprezen om de goede bediening. Het is echter wel nodig om van te voren te reserveren want het zit iedere avond helemaal vol. Het restaurant is te vinden in het Yumbo centrum van Playa del Inglés.

Fusion Restaurant & loungebar is een Aziatisch restaurant gelegen in Playa del Inglés. Hier kan men terecht voor heerlijke vis en vlees gerechten uit de Aziatische keuken. Het eten krijgt een zeer hoge beoordeling en de bediening is ook hier uitstekend. Dit restaurant is een stuk groter dan de Wapa Tapa, voor wie nog zin heeft in een drankje die kan terecht in de heerlijke loungebar van dit restaurant.

calma chicha restaurantRestaurante Calma Chicha is voor diegene die van de echte Spaanse keuken houden. Heerlijke Spaanse gerechten voor een aantrekkelijke prijs maken van dit restaurant een waar paradijs. Het interieur heeft een frisse uitstraling en het personeel is zeer vriendelijk. Men kan kiezen uit een proeverij menu, dit menu bestaat uit een 6 gangen menu met steeds heerlijke gerechten. Ook dit restaurant is gevestigd in Playa del Inglés.

Deliciosa Marta is gevestigd in het noorden van het eiland in Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria. Het menu is afhankelijk van het seizoen en het eten is hier subliem. Men kan hier vanaf het middaguur terecht voor heerlijke lunches en later op de dag voor een heerlijk diner. Men kan hier heerlijk eten en ook zeker heerlijke wijnen bestellen. Men dient hier wel van te voren te reserveren aangezien het een zeer klein restaurant is. Het restaurant is een echt familie bedrijf en u zult dan ook een warm welkom krijgen van de eigenaresse Marta.

Qué tal is een zeer romantisch restaurantje in Puerto de Mogán. Het is een zeer luxe restaurant waar men terecht kan voor heerlijk en mooi geserveerde gerechten. De gerechten worden op een schitterende manier opgediend en het personeel is ook hier zeer vriendelijk. Het restaurantje is wel wat prijziger dan de overige restaurantjes die hier eerder zijn besproken, echter de kwaliteit van de gerechten rechtvaardigt de prijs volledig. Qué tal is het laatste restaurant wat we hier bespreken, over heel Gran Canaria zijn nog talloze andere restaurantjes en barretjes te vinden. Het advies is voornamelijk om binnen te lopen bij de authentieke restaurantjes en de Nederlandse en Duitse restaurantjes over te slaan. Dit zijn vaak niet meer dan veredelde snackbars waar men voornamelijk friet en snacks kan halen.

 

Uitgaan

Wanneer men lekker heeft gegeten bij een van de heerlijke restaurantjes van Gran Canaria is het tijd om een lekker drankje te doen bij een van de vele kroegen die er zijn te vinden op het eiland. Hier heeft men de keuze uit flinke discotheken/clubs of een rustige bar. Het nachtleven komt hier laat op gang, dit komt mede doordat men pas vrij laat eet en dus pas laat aan het nachtleven begint. De meeste barretjes sluiten rond een uur of 2, de clubs blijven echter meestal tot 6 uur in de ochtend open. Hieronder zullen we even een kleine selectie van grote clubs /discotheken die populair zijn onder Nederlanders.

stappen gran canariaHet Heineken Café is er voor diegene die willen feesten zoals thuis maar toch van Gran Canaria willen genieten. Men kan hier uiteraard een heerlijk Heineken biertje bestellen en een heerlijk feestje bouwen want dat is waar dit café bekend om staat. Verder kan men hier alle Nederlandse voetbalwedstrijden komen bekijken tijdens het EK of WK.

De Pacha is voor iedereen die echt goed los wil gaan. De Pacha verwelkomt verschillende internationale artiesten in het hoogseizoen. De Pacha is gelegen in Playa del Inglés en is een zeer hippe club. Het is ook mogelijk om te eten in de Pacha, je kan dan meteen door het feestgedruis in nadat je je buik vol hebt gegeten.

Chic & Cream is een zeer populaire discotheek op Gran Canaria. Hier draaien vaak bekende dj’s zoals dj Tiesto. De club heeft meerdere zalen en meerdere stijlen zodat iedereen zich hier wel weet te vermaken. Deze club is gevestigd in Playa del Inglés en is een echte nachtclub wat laat open gaat en pas zeer vroeg in de ochtend weer sluit.

Club Zig Zags is de laatste club die we hier zullen bespreken. Deze club klinkt zeer Nederlands maar dat is het zeker niet. In de zomer komen er verschillende gast dj’s van over de hele wereld. De club is zeer populair onder Nederlandse jongeren en de kans dat je hier een Nederlander tegenkomt is dan ook zeer groot. Deze club ligt in Maspalomas, wat weer naast het bekende plaatsje Playa del Ingles ligt.

Buiten deze bekende discotheken / clubs zijn er zeer veel kleine barretjes en kleinere tentjes te vinden. De prijzen in deze kleinere barretjes liggen dan in de grote clubs en zijn vaak ook minder massaal. Verder zijn deze barretjes uitermate geschikt wanneer men rustig een biertje wilt doen zonder naar elkaar te hoeven schreeuwen. De meeste barretjes zitten in Playa del Inglés, wat de grootste badplaats van het eiland is. Waar je ook heen gaat wij wensen je in ieder geval veel plezier tijdens je lastminute vakantie naar Gran Canaria en hopen dat je fijne avonden weet te beleven.

 

Leave a Reply