El Hierro

Prachtige natuur op het eiland El Hierro

Van de vakantie bestemmingen op de Canararische Eilanden is El Hierro niet alleen het kleinste eiland, maar ook het minst bekend. El Hierro is het meest zuidwestelijk gelegen eiland van de Canarische eilanden. El Hierro staat bekend om zijn mooie natuur en kleinschalige dorpen. Dit eiland is ideaal voor mensen die een wandel of rust vakantie op de canarische eilanden willen.

El Hierro is geen goede vakantie bestemming voor een strandvakantie. Sterker nog: Er zijn geen zandstranden te vinden op El Hierro. Tussen de bergen door is er veel natuur te zien met bossen, bergen en vulkanen. De temperatuur op El Hierro is gemiddeld lager dan op de andere Canarische Eilanden. Doordat er vaak lage wolken boven het eiland hangen komt de zon niet volledig tot zijn recht. De lagere temperatuur maakt het ideaal om dagelijks wandeltochten of andere uitstapjes te maken door het ruige landschap van El Hierro.

El Hierro heeft prachtige bergen en vulkaanlandschappen waar u de mooiste uitzichten heeft over het eiland. Dit is echt een aanrader voor iedereen die in zijn vakantie tot rust wil komen. Het leuke is dat de inwoners van El Hierro nog niet beinvloed is door het massatoerisme en u hier nog niet struikelt over de souvenir winkels. Een lastminute naar El Hierro is voor cultuur en natuurliefhebbers de ideale vakantie.

El Hierro

Een andere naam voor El Hierro is La Isla Chiquita. Dit gebied noemen we ook wel het kleine eiland, omdat dit eiland het kleinste eiland is van de Canarische Eilanden. Er zijn niet veel zandstranden te vinden op dit eiland, ook komen er (nog) niet zoveel toeristen. Maar de toeristen die hier belanden, komen voor de natuur, de stilte en voor de rust. Het eiland is bergachtig en heeft maar liefst 500 vulkanen. Deze bergen zijn voor het merendeel bedekt met naaldbossen. Er kan in dit gebied prima gewandeld worden. Niet alle plaatsen op het eiland kunnen met de auto worden bereikt, op sommige plekken u kunt alleen te voet komen. Op het eiland zijn visserij en landbouw van groot belang. Tevens horen de pottenbakkerij en de houtsnijkunst echt bij dit eiland.

De stranden

Er zijn een paar populaire stranden op El Hierro, namelijk bij Tamaduste, La Restinga en Playa de Arenas. Hier hebben de toeristen het erg naar hun zin, het zijn zeer populaire gebieden. U kunt een dagje naar de stranden gaan. Vaak wordt dit gecombineerd met andere activiteiten die in de omgeving aangeboden worden. De mogelijkheden kunt u lezen bij de bezienswaardigheden.

De bezienswaardigheden van El Hierro

De natuur op het eiland El Hierro is de trekpleister voor de meeste toeristen. Het eiland heeft namelijk een zeer bijzonder landschap, zeker bij El Sabinar het plateau dat vaak geteisterd wordt door harde winden. Hier vindt u honderden jeneverbessen, deze kunnen vreemde maar erg mooie vormen aannemen dankzij de wind.

Het dorpje Sabinosa is een pittoresk dorpje dat bekend staat door de Pozo de la Salud. Hier vindt u de bron van geneeskrachtig water. Als u verder naar het westen gaat dan vindt u hier de Santuario de Nuestra Señora de los Reyes. Gaat u liever naar de andere kant van het eiland dan vindt u Isora. Hier vindt u een samensmelting van enkele kleine, idyllische gehuchten.

Bij La Caleta vindt u een schrijfrots, hier vindt u niet ontcijferde prehistorische inscripties. U kunt ook naar het particuliere museum Panchillo gaan, hierbij staan de alledaagse prullaria en de kunstnijverheid centraal. Voor de kinderen is er het terrarium Lagartario waar zij grote reuzenhagedissen kunnen bekijken.

Activiteiten

U kunt deelnemen aan verschillende activiteiten op het eiland, maar u kunt ook zelf op ontdekking uit gaan en heerlijk wandelen. Veel toeristen die hier komen zijn echte natuurliefhebbers en wandelen graag door de bossen of langs de vele kraters die zich hier gevormd hebben. Het eiland is zoals gezegd bergachtig, dus hoogteverschillen zijn hier de meest normale zaak van de wereld. De wateren zijn prachtig, u kunt hier ook duiken. Bij het waterreservaat La Restinga komen veel mensen in grote aantallen bij elkaar om samen te kunnen duiken. Bij deze duikcentra vindt u prachtige flora en fauna, ook andere watersporten kunt u met een gerust hart uitoefenen, het is echt de moeite waard.

Het klimaat van El Hierro

Het milde klimaat op El Hierro is ook aanwezig op de andere Canarische eilanden. Het is er vaak mistig, het is opmerkelijk dat de nachten hier een stuk koeler zijn dan op de andere Canarische Eilanden.

Aanbiedingen Canarische eilanden