Fuerteventura

Robuuste kust van Fuerteventura

Fuerteventura is het twee na grootste vakantie eiland van de Canarische Eilanden. Met 1660 vierkante kilometer oppervlakte is deze vakantiebestemming alleen kleiner dan Tenerife. Fuerteventura heeft een warm en droog klimaat en heeft weinig begroeiing. Fuerteventura is de ideale vakantie bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een strandvakantie en rust.

Op Fuerteventura waait continu een harde wind en is daardoor zeer geschikt voor windsurfen en kitesurfers. Het eiland heeft prachtige witte stranden en daarnaast ook veel overblijfselen van vulkanen. Er is weinig begroeiing of mooie natuur, maar wel onherbergzame landschappen. Het massa toerisme is nog niet aanwezig op Fuerte Ventura dus wil je een last minute naar de Canarische Eilanden en genieten van zon, zee, strand en rust.. dan ben je met een last minute vakantie in Fuerte Ventura op de juiste plek!

Fuerteventura

Fuerteventura is een eiland dat bekend staat om de vele stranden. Rotsen en zand, daar staat het eiland ook om bekend, u vindt hier ook veel geschiedenis, kunst en archeologie. Voor deze laatste drie aspecten kunt u het beste naar Centro de Artesanía Molino in Antiqua. Houd u van feestvieren? Dan kunt u naar Corralejo, u kunt hier iedere avond feesten, hier komt ook de lokale bevolking samen met de toeristen en dan wordt het één groot feest. De allermooiste stranden vindt u in het noordoosten van Fuerteventura, daar vindt u namelijk witte stranden. Ze staan ook wel bekend als de stranden van Corralejo. Als u een echte kite of surfliefhebber bent, dan kunt u hier eens een kijkje nemen en deelnemen aan de watersportactiviteiten. Toeristen komen ook graag naar de oude binnenstad en bij de haven van Corralejo. Er worden verschillende boottochten aangeboden vanuit het hele dorp, het dorp is namelijk om de haven heen gebouwd. De oude haven van El Cotillo was een zeer belangrijke exporthaven van het eiland Fuerteventura. Nu heeft het dorp twee havens, de oude en de nieuwe, de nieuwe noemt men ook wel Puerto Commercial. U kunt deze twee delen erg goed van elkaar onderscheiden, het oude deel heeft ook nog de oudere kleuren huizen.

Voormalige hoofdstad van Fuerteventura

Betancuria is de voormalige hoofdstad van Fuerteventura. Hier vindt u een aantal historische gebouwen in het centrum, namelijk een parochiekerk Santa Maria en oude burgerwoningen met prachtige lieflijke balkons. Als u een mooi uitzicht wil over het eiland dan kunt u het beste naar Mirador de Morrovelosa gaan.

Wandelen op Fuerteventura
Veel toeristen komen naar Fuerteventura voor een wandeling. U kunt hierbij denken aan:
- Het beklimmen van de Pico de La Zarza, dit is een tocht van ongeveer vijf uur. Dit is een hele klim want u vindt hier gedurende de klim geen schaduw. Het is daarnaast ook erg stijl en dit kan voor belemmeringen zorgen. Als u eenmaal boven bent is dit prachtig, dan bent u blij dat u door heeft gezet want vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over heel Fuerteventura.
- De natuur leent zich er erg goed voor om hier heerlijke wandelingen te maken. Of u nu een uur wil wandelen of de hele dag, op Fuerteventura kunt u zelf kiezen hoelang u gaat wandelen.
- U kunt ook een bezoekje brengen aan Parque National de Jandía, dit is een van de drie grote natuurparken in Fuerteventura en ook hier kunt u de hele dag heerlijk wandelen. Dit park ligt op Jandia, hier vindt u ook de hoogste berg van het eiland. Deze berg heet La Zarza en is ongeveer 800 meter hoog. U vindt hier ook veel vogels en andere diersoorten.

Toeristische trekpleisters op Fuerteventura

Als u wilt genieten van de meest toeristische trekpleisters op Fuerteventura dan kunt u naar het zuiden van het schiereiland Jandia gaan, daar vindt u Morro Jable. Dit is een gezellig dorp met leuke winkeltjes en visrestaurants, maar u vindt hier ook gewone restaurants. Het strand is hier ook vlakbij en dat trekt veel toeristen. Ook vindt u hier veel hotels waar u kunt verblijven. De prachtige vuurtoren is gelegen bij het strand, deze geeft de scheiding aan tussen het gewone strand en het naturisten strand (in het noorden). Aloë Vera, dat kent u vast en zeker, daar staat Morro Jable ook om bekend. Er is hier namelijk een informatiecentrum over deze plant ingericht mede vanwege zijn heilzame werking.

U kunt ook naar het westen van Fuerteventura gaan, daar ligt een rustig stuk strand, genaamd Playa de Garey. Hier ziet u ook een oud schip in het water liggen, dit is de American Star. De American Star hoorde bij de maritieme sector van de Verenigde Staten. In 1994 is het schip in tweeën gebroken, het was niet meer mogelijk om het te verplaatsen. Nu komen er dagelijks veel toeristen om het van dichtbij te bekijken. U moet echter niet op onderzoek uit gaan bij het schip, dit is in het verleden wel gedaan en deze mensen zijn hier helaas overleden door de sterke stromingen.

De badplaats Caleta de Fuste / Costa Caleta is zeer gewild als u van watersport en golftoernooien houdt. De baai ligt zeer beschut en u heeft daar dus niet zoveel last van de wind. Er zijn voldoende hotels, restaurants en winkelmogelijkheden, jong en oud vermaken zich hier op Fuerteventura prima.

U kunt ook naar het zuiden van Fuerteventura, daar vindt u een mooi park met dieren, shows en de botanische tuinen, het park heet La Lajita Oasis Park. Ieder jaar trekt het veel toeristen, jong en oud.

Heuvelachtig Costa Calma

Als laatste tip geven we u graag het heuvelachtige gebied van Costa Calma. Mocht u op zoek zijn naar rust dan is dit de ideale bestemming. U kunt hier wel uitgaan, maar het is geen bruisend uitgaansleven. Alle hotels liggen hier vrijwel direct aan het strand. Er wordt hier veel ingespeeld op de wensen en de behoeften van de Duitsers, zij komen hier het meeste in grote aantallen. Er zijn kleine winkeltjes die speciaal op zijn gezet voor de toeristen, maar er zijn geen grote boulevards te vinden op dit deel van Fuerteventura.

Aanbiedingen Fuerteventura