Gran Canaria

Gran Canaria is het meest populaire eiland van de reeks Canarische Eilanden. Vanwege het subtropische klimaat is dit de perfecte vakantiebestemming voor zonaanbidders. Gemiddeld over het hele jaar is de temperatuur op Gran Canaria 22 graden (inclusief winter!) en dit in combinatie met warm zee water maakt het tot een heerlijk vakantie eiland.

Gran Canaria heeft prachtige zandstranden. De hoofdstad van Gran Canaria is Las Palmas en de drukst bezochte vakantie bestemmingen op Gran Canaria zijn Amadores, Maspalomas, Playa del Ingles, Puerto Rico en San Agustin. Las Palmas is wat minder druk bezocht door toeristen, doordat er geen strand is. Gran Canaria is zeer geschikt voor een strandvakantie wanneer u op zoek bent naar een last minute naar de Canarische Eilanden.

Gran Canaria

Als u de naam Gran Canaria hoort, denkt u dan dat dit het grootste eiland is van de Canarische Eilanden? De naam doet het wel vermoeden, maar toch is dat niet het geval. Het is echter wel een zeer populaire vakantiebestemming. Er is veel te doen in Gran Canaria, zo kunt u een bezoekje brengen aan Sioux City, daar wordt u met cowboyshows en saloons meegenomen in het Wilde Westen. U kunt ook naar Holiday World gaan, daar kunt u gebruik maken van de discotheek, diverse speelautomaten, dierenshows, lasergames en andere leuke attracties. Jong en oud vermaken zich in Holiday World prima, zeker in de avonduren.

Wat is er te doen op Gran Canaria?

Wilt u graag voor de rust naar dit mooie eiland? Dit is een zeer goede keuze want in het Palmitos Park, dicht gelegen bij Playa del Ingles, kunt u genieten van een park van 200.000m2, helemaal gevuld met cactussen, palmen en vlinders. U vindt hier maar liefst 230 verschillende exotische vogels en een groot deel daarvan vliegt vrij rond. Er is ook aan de kinderen gedacht want er wordt hier een papegaaienshow gehouden.

U kunt ook een kijkje nemen in de historische wijk La Vegueta. Dit is een wijk gelegen in de hoofdstad Las Palmas. Hier vindt u de mooiste gebouwen van de stad, et Casa Consistorial en de Santa Ana kathedraal. Een museum dat u zeker niet kunt missen is het huis van Columbus (Casa de Colón).

Wandelen in Gran Canaria

U kunt heerlijk wandelen in Gran Canaria, zo kunt u oog in oog komen te staan met een tachtig meter hoge basaltrots. Deze rots wordt gezien als het symbool van Gran Canaria. Ook het uitzicht vanaf dit eiland is prachtig waarbij u in de verte Tenerife kunt zien. Wist u dat u ook naar de bedevaartplaats Teror kunt gaan? Dit wordt door veel mensen gezien als het mooiste dorp van het eiland. De markten hier worden druk bezocht en de mensen komen hier graag, het is ook een toeristische trekpleister om de markt eens van dichtbij mee te maken.

Bezienswaardigheden

Een dorp waar u naar toe kunt gaan is Gáldar. Dit dorp ligt in het noorden van Gran Canaria. Hier vindt u een groot plein, Plaza de Santiago. Er zijn hier verschillende bars te vinden, een mooie kerk en op zondag vindt u hier een kleine markt waarbij de lokale producten worden verkocht. U kunt ook naar het archeologisch museum Cueva Pintada, daar vindt u een unieke grot met oude muurschilderingen.

Als u van wandelen houdt, dan vindt u op 594 meter hoogte de grootste krater van Gran Canaria. U kunt hierbij Las Palmas vanuit de lucht bekijken. U ziet dan ook dat er niet zoveel wijnvelden meer zijn op Gran Canaria. U ziet hierbij wel de duidelijke verschillende lagen lavastromen.

U kunt ook heerlijk door de duinen wandelen, de duinen van Maspalomas worden omringd door de badplaatsen Costa Meloneras/Maspalomas en Playa del Inglés. Hier vindt u echt de rust. Het is een beschermd natuurgebied. Als u een uur voor zonsondergang naar deze bestemming gaat dan kunt u hier de mooiste foto’s maken en genieten van een prachtig beeld.

Wilt u graag een dolfijntocht meemaken? Dan moet u naar Puerto Rico. U vaart dan met de boot naar het leefgebied van de dolfijnen, u kunt deze dan in het wild bekijken, de kans is namelijk erg groot dat de dolfijnen na een tijdje rondom de boot zwemmen. U kunt ook naar Puerto de las Nieves. Dit is een klein vissersdorp bij Agaete en daar komen nu veel toeristen. De lokale mensen vindt u hier ook want zij komen hier graag een visje eten. Ook de toeristen komen hier graag om kennis te maken met de lokale bevolking.

Aanbiedingen Gran Canaria