La Gomera

Natuurschoon op La Gomera

La Gomera is het vakantie eiland met de mooiste natuur van de Canarische Eilanden. De flora en fauna van La Gomera is indrukwekkend mooi en zal u na uw vakantie nooit meer vergeten. La Gomera is een rond en klein eiland en er is nauwelijks massa toerisme.

Het weer op de La Gomera is warm en erg vochtig. Dit draagt bij aan de prachtige natuurgebieden die La Gomera te bieden heeft. Wandelen is zeer populair op La Gomera. Op het eiland zijn veel leuke kerken te bekijken, dit komt doordat de bewoners katholiek zijn. Aan de westkust van Gomera worden walvis, dolfijnen en potvissen regelmatig geizen. La Gomera is een ideale last minute Canarische Eilanden om helemaal tot rust te komen en te genieten van de natuur.

La Gomera

U kunt tijdens een bezoekje aan La Gomera naar Castillo del Mar gaan in de plaats Vallehermoso. Dit is een middeleeuwse burcht, een ingerichte attractie welke u mee neemt in de tijd. Hier zijn ook vaak culturele manifestaties waar u naar toe kunt gaan. Als u een ander cultureel uitstapje wilt dan kunt u naar El Cercado. Hier vindt u namelijk de pottenbakkerijen, waar potten gemaakt worden zonder draaischijven. U kunt anders ook naar El Cedro, daar vindt u het Parque Nacional de Garajonay. Echter is een groot deel van het bos gesloten voor mensen die hier komen. Er worden nog wel wandeltochten gehouden, daar kunt u dan aan deelnemen wanneer u het graag van dichtbij mee wilt maken. De natuur van La Gomera is de reden dat veel mensen hier naar toe komen, er zijn nauwelijks historische bezienswaardigheden te vinden. De oudste laurierbossen ter wereld kunt u vinden op La Gomera, maar ook voor het Parque Nacional de Garajonay komen veel toeristen hier naar toe. Wandelen kunt u hier ook prima, een geweldig uitzicht en urenlange wandelingen laten u tijdens de vakantie optimaal genieten.

Stranden van La Gomera

De kust van La Gomera bestaat voornamelijk uit kliffen en rotsen, hierdoor zijn er nauwelijks zandstranden te vinden. Als u naar de hoofdstad San Sebastián de la Gomera gaat, dan vindt u daar een zwart zandstrand. Bij de badplaats Valle de Gran Rey kunt u heerlijk zonnen in het zwarte zand. Er zijn nog wel een aantal kleinere stranden te vinden waar u van de zon kunt genieten.

Nationale Parken

Ieder jaar komen er veel toeristen naar La Gomera vanwege het Parque Nacional de Garajonay. Hier vindt u namelijk één van de oudste laurierbossen ter wereld. Wandelen wordt hier ook veel gedaan, u vindt hier mooie uitkijkpunten over het park. Het hoogste punt van het eiland is Alto de Garajonay met een hoogte van 1487 meter.

De hoofdstad bezoeken

U kunt een bezoekje brengen aan de hoofdstad, daar vindt u de kerk Virgen de la Asunción en de Torre del Conde. San Sebastian is ook bekend door Christoffel Columbus, hij heeft hier een tussenstop gemaakt toen hij naar Amerika ging.

Belangrijke bezienswaardigheden van La Gomera

• De Iglesia de la Virgen de la Asuncion, dit zou de kerk zijn waar Columbus gebeden heeft.
• Casa de Colon, dit is de plaats waar Columbus overnacht zou hebben tijdens een bezoek aan dit eiland.
• Kerk Ermita de Nuestra de Senora de Guadalupe, eens per vijf jaar wordt van hieruit gestart om het Mariabeeld naar de hoofdstad te dragen.
• Fortaleza de Chipude, dit is een vulkanische berg, binnen drie uur kunt u deze beklimmen.
• Kerk San Juan Bautista.
• Parque National de Garajonay.
• Torre del Conde, hier vindt u een toren van wel 16 meter hoog in San Sebastian.
• Kerk de la Virgen de la Asunción, San Sebastian.
• Nuestra Señora de Lourdes, dit is een kapel in het bos van del Cedro.
• Vallehermoso, hier vindt u een vallei met dadelpalmen.
• Los Organos, hier vindt u een 80 meter hoge rotswand.
• Tropische vruchtentuin van Argaga.

Aanbiedingen La Gomera vakantie