La Palma

Natuurschoon aan de kust van La Palma

La Palma is een klein, maar zeer mooi vakantie eiland. La Palma is nog niet ontdekt door het massatoerisme en heeft prachtige natuur. Het eiland heeft een aantal bergen met een hoop groen. De noordkant van La Palma heeft tropische bebossing en het zuiden heeft naaldbossen.

Doordat La Palma heel vruchtbaar is groeit er heel veel bijzondere natuur. Hierdoor is La Palma uitermate geschikt voor een vakantie vol rust en natuurschoon. U kunt uiteraard de drukte opzoeken in het centrum van Santa Cruz, Los Concajos, Los Llanos de Aridane, Puerto Naos of Fuencaliente. Maar de meeste vakantiegangers bezoeken La Palma voor de mooie natuur die uitstekend te verkennen is in een huurauto.

La Palma

La Palma is een prachtig eiland. Het is een groen eiland, het staat bekend om de laurierbossen en de varens. De hoofdstad van La Palma is Santa Cruz de La Palma. In het Museo Insular wordt veel aandacht besteed aan de geschiedenis en geologie van La Palma. Als u in oktober naar La Palma gaat, dan vindt u hier het Fiësta de la Virgen del Rosario. Hierbij wordt door de dorpelingen de slag bij Lepanto nagespeeld. Dit is prachtig om eens van dichtbij mee te maken.

Caldera de Taburiente

U kunt een bezoekje brengen aan het gebied Caldera de Taburiente. Hier ligt een prachtig natuurpark, Parque Nacional de la Caldera de Taburiente. U kunt hier heerlijke wandelingen maken, jong en oud vermaken zich hier prima en kijken de ogen uit en genieten van het prachtige uitzicht. Wilt u graag een sprookjesachtige wandeling maken? Ook dat is mogelijk. Dan kunt u een bezoek brengen aan de laurierbossen op het eiland La Palma. U dient dan naar het noordoosten te gaan op een hoogte van 600 tot 1200 meter. Onderweg komt u de Nogales kloof tegen, prachtig om te zien dus vergeet uw camera niet.

Uitkijkpunt Mirador del Time

Wat u zeker niet moet missen als u op La Palma bent is het uitkijkpunt Mirador del Time. Dit komt u tegen tijdens de route naar Los Llanos naar Puntagorda. In het donker is het hier het mooiste, u kijkt namelijk over Los Llanos, El Paso, de vallei van Aridane, de Cumbres en over Pico Bejenado. Dit is een prachtig stuk van het eiland waar u zeker in de avond eens naar toe moet gaan!

Bezienswaardigheden La Palma

We hebben nog een aantal bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet voor uw vakantie in La Palma:
- Fuencaliente de la Palma. U vindt dit in het zuiden van La Palma. Het staat bekend als geneeskrachtige warmwaterbron. U vindt hier ook veel bananen- en wijnplantages.
- Los Llanos de Aridane, dit is een gezellige stad, ook de historische binnenstad is voor veel toeristen een reden om hier een bezoekje aan te brengen. Denkt u eens aan een heerlijk hapje eten en drinken in de sfeervolle bar. Wandelen is hier heel goed mogelijk, jong en oud kijken hier de ogen uit door de enorme bananenplantages die u hier tegenkomt.
- San Andrés, dit staat bekend als de vroegere havenplaats. Gelegen op het noordwesten van het eiland, ieder jaar komen hier veel toeristen.
- Garafia, dit is een van de betere wandelgebieden van La Palma. Daar kunt u heerlijk wandelen en uren genieten van al dat moois. U vindt hier drakenbomen, amandelbomen en diepe ravijnen met steile kusten. U kunt ook naar het zijdemuseum in El Paso daar ziet u wat er allemaal mogelijk is met creaties van deze stof die in dit gebied bekend staat.
- Santa Cruz de la Palma, dit is de hoofdstad van het eiland. Het staat bekend om de kleurige gevels, de houten balkons en het knusse centrum. Het is hier erg gezellig en u vindt hier mooie pleintjes. U vindt hier een boulevard en leuke winkeltjes.
- Puerto Naos, dit is gelegen aan de westkust van La Palma. Het staat bekend als een vrij rustige plaats, u vindt hier wel terrasjes en restaurants, maar geen massatoerisme. Tijdens het uitgaan komt u de bars tegen waar u gezellig wat kunt drinken.
- Los Cancajos, dit is een erg knusse badplaats. Deze is gelegen aan het vulkanische strand. Het strand is een paar honderd meter lang en soms ziet u hier tussendoor rotspartijen liggen. U vindt hier ook een wandelpromenade, ook staan er bankjes waar u even uit kunt rusten. Voor de kinderen is het een flinke wandeling, maar u kunt tussendoor een aantal pauzes inlassen en dan is het een prima wandeling voor jong en oud. Er is nog niet zoveel cultuur te vinden in het dorpje, dat komt mede door het feit dat het een vrij nieuw dorp is.

Aanbiedingen La Palma vakantie