Lanzarote

Prachtige helder water bij de kust van Lanzarote

Lanzarote is het meest noordelijke vakantie eiland van de Canarische Eilanden. Hemelsbreed is het van Lanzarote naar Marokko slechts 100 kilometer. Deze kleine afstand zorgt ervoor dat op deze zonnige vakantiebestemming invloeden te zien zijn van Marokko in de bouwstijl en de cultuur. Lanzarote is een vulkanische eiland dat zeer geschikt is voor een lastminute vakantie naar de Canarische Eilanden.

De bouwstijl van de hotels en appartementen op Lanzarote is zeer mooi en kleinschalig. De toeristen op Lanzarote zijn over het algemeen wat ouder en de bestemmingen zijn daardoor ook wat rustiger. De toeristische plaatsen op Lanzarote zijn Puerto del Carmen, Playa Blanca en Costa Teguise. Lanzarote is een ideaal eiland voor vakanties met kinderen. Het landschap van Lanzarote is tamelijk vlak en er is veel groen op het eiland. Voor een vakantie met kinderen naar de Canarische Eilanden is Lanzarote zeer geschikt.

Lanzarote

Als u op vakantie gaat naar Lanzarote dan vindt u hier veel vuurbergen. Op Lanzarote is er een compleet park van gemaakt, dit park heet Parque National de Timanfaya. U kunt hier de vulkanische oorsprong ontdekken gedurende de busrit wanneer u langs de kleurrijke vulkanen rijdt. Een van de vulkanische attracties is El Golfo. Dit is een rood zwarte krater met groen water, er bevindt zich hier zwart zandstrand. Echadero de los Camellos staat bekend om de kamelen. U mag hier ook een ritje maken op de kameel, ook voor de kinderen is dat een onvergetelijke attractie. U kunt ook naar de Jardin del Cactus gaan, daar vindt u meer dan 1400 verschillende cactussen, groot, klein, dik en dun, alle soorten en maten komen hier voor.

Het nationaal park Timanfaya

As u in Parque National de Timanfaya komt dan ziet u hier echt de vulkanische oorsprong met de vuurbergen (Montañas del Fuego). Het is een prachtig landschap, iedere dag komen hier veel toeristen om het landschap te bekijken. Het gebied kan met de bus bereikt worden, met de kameel maar ook wanneer u dat tijdig aanvraagt dan kunt u hier te voet komen met een gids, maar vaak moet u dan anderhalf tot twee maanden van te voren reserveren. Voor veel kinderen is het nationaal park de moeite waard, zij kijken hun ogen uit naar alle dieren die ze hier tegen komen. U kunt hier de hele dag heerlijk rondwandelen, foto’s maken en genieten van het eiland Lanzarote en de bijzonderheden.

Fundación de César Manrique

De Fundación de César Manrique is inmiddels opengesteld voor publiek, het is het voormalige huis van de kunstenaar Manrique Het is gelegen in een lavagrot en zo zie je dat natuur en wonen één eenheid kunnen vormen. Het is de moeite waard om hier een kijkje te nemen, u kunt hier prachtige foto’s maken en u ziet hoe deze kunstenaar hier geleefd heeft als één met de natuur.

Stranden op Lanzarote

Gaat u graag naar het strand op Lanzarote? Dan kunt u het beste kiezen voor Playa Blanca en El Papagayo. Deze zijn gelegen op het zuidelijkste puntje van Lanzarote. U kunt er met de auto niet helemaal komen, maar u moet een klein stukje wandelen. Het is zeker de moeite waard om dat te doen, zodat u kunt genieten van de mooie stranden en het prachtige uitzicht. Zeker wanneer de zon onder gaat zijn de stranden een mooie trekpleister waar u veel mooie foto’s kunt maken en kunt genieten van het uitzicht.

Een prachtig uitzicht

Wilt u graag een uitzicht over het eiland La Graciosa? Dan kunt u naar het noordelijkste puntje van Lanzarote gaan, net ten westen van Órzola, daar ligt namelijk César Manrique. Vanaf een hoogte van 475 meter kunt u genieten van het mooiste uitzicht. Er zijn veel mooie plaatsen op Lanzarote waar u kunt genieten van een mooi uitzicht, deze plaatsen kunt u het beste rond zonsondergang bezoeken voor de mooiste plaatjes.

Aanbiedingen Lanzarote vakantie