Tenerife

Brede zandstranden op Tenerife

Tenerife is qua omvang het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het zuidwesten van Tenerife is vooral druk bezocht door vakantie gangers. Tenerife is een eiland dat ontstaan is uit een vulkaan en de belangrijkste toerische plaats aan de kust is Puerto de la Cruz.

Lastminute vakantie bestemmingen van Tenerife zijn naast Puerto de la Cruz: Costa Adeje, Costa del Silencio, Guia de Isora, Los Cristianos, Playa de Las Americas, Playa Paraiso, Puerto Santiago en Santa Cruz De Tenerife. Op deze bestemmingen kunt u een heerlijke zonvakantie hebben op de mooiste stranden van de Canarische Eilanden. Naast de toeristische plaatsen is het noorden van het eiland Tenerife een must see! Prachtige natuur waar u van bananenboom tot palmboom zal aantreffen. Tenerife heeft voor elk wat wils en is de compleetste vakantiebestemming van de Canarische Eilanden.

Tenerife

Het grootste eiland van de Canarische eilanden is Tenerife. Als u een mooi uitzicht wilt dan kunt u het beste naar het meest westelijke punt gaan. Daar krijgt u namelijk een prachtig uitzicht op het dal van Santiago. U kunt naar de Drago Milenario gaan, daar vindt u een drakenboom in Icod de los Vinos. In veel oude verhalen komt u deze oude drakenboom tegen. De mooiste Canarische drakenbomen kunt u hier vinden, maar ook daarvoor kunt u naar Pargue del Drago. U vindt hier tevens tropische vlinders in een speciaal verblijf dat hiervoor is opgezet. Ook zijn er veel papegaaien te vinden op Tenerife. Hiervoor moet u naar het Loro Parque in Puerto de la Cruz. Wist u dat er ook een haaienaquarium is op Tenerife? Hier is een speciale tunnel bij gemaakt en dan ziet u de haaien op indrukwekkende wijze zwemmen.

Bezienswaardigheden Tenerife

Er zijn verschillende bezienswaardigheden op Tenerife die niet gemist mogen worden. Ze worden hieronder voor u op een rijtje gezet, zodat u van een heerlijk verblijf op Tenerife kunt genieten:

  • Pico del Teide, u vindt hier een vulkaan, El Teide. Dit is het hoogste punt van Spanje namelijk 3718 meter. Je kunt tot een hoogte komen van 3550 meter met een kabellift, de moeite waard voor een prachtig uitzicht.
  • Piramides van Güímar, dit plaatsje ligt bij de oostkust. Hier vindt u de piramides van Güímar. Het is opvallend dat de stenen van deze piramides niet uit de directe omgeving komen, maar hoe komen ze dan hier?
  • Nationaal Park Del Teide, u vindt hier een variatie aan landschappen, mede door de vulkaan El Teide. U kunt er tegen het gitzwarte vulkaangesteente aankijken, maar u kunt ook prachtig groen zien, een wisselend uitzicht wat zeker de moeite waard is om te bekijken als u naar Tenerife gaat.
  • Las Aguilas del Teide, dit is een groot ecologisch park en heeft een oppervlakte van 75.000 m2. Het park Parque Ecologico ligt aan de weg naar Arona. Hier vindt u papegaaienshows, zeker voor de kinderen erg indrukwekkend, maar u vindt hier ook krokodillen, losvliegende arenden en nijlpaarden.
  • Tenerife heeft erg veel musea. Veel van deze musea bevatten items van de kunstcollecties.
  • Garachico, hier vindt u een straatbeeld van historische gebouwen, kloosters, een kerk en heel traditionele woningen.
  • Masca is een zeer populair piratendorp op Tenerife. Het wordt vaak als excursie aangeboden wanneer u verblijft op Tenerife. U maakt hier wandelend het hoogteverschil mee van 500 meter. U kunt hier drie tot vier uur wandelen en dan komt u uit op een strandje. U wordt met de boot weer terug gebracht.
  • Loro Parque, hier vindt u de tropische tuin vol met tropische planten en papegaaien.

Carnaval op Tenerife

Bent u een echte carnavalsliefhebber? Dan moet u eens in het voorjaar naar Tenerife gaan. In de steden Santa Cruz en Puerto de la Cruz wordt dit feest groots aangepakt. De carnavalsoptocht in Santa Cruz vinden de meeste toeristen de moeite waard, mooie wagens en volop muziek. Een grote mensenmassa bij elkaar vol gezelligheid tijdens carnaval op Tenerife.

Aanbiedingen Tenerife vakantie