Inspiratie

Excursies Canarische eilanden

Op de Canarische eilanden valt er genoeg te beleven. Zo zijn er voldoende excursies te vinden voor de wat actievere vakantiegangers. Hieronder vindt u een kleine selectie van de excursies die u kunt maken tijdens uw vakantie op de Canarische eilanden. Er zijn excursies die op alle eilanden plaatsvinden, echter zijn er ook excursies die eiland specifiek zijn.

Duiken

duiken gran canaria

De canarische eilanden zijn voor zowel de ervaren als de beginnende duiker interessant om eens een duik te wagen. Men kan hier terecht om gewoon de prachtige onderwaterwereld te ontdekken of om zijn of haar duikbrevet te halen. Tijdens uw duik kunt u koraalriffen, wrakken en onderwatergrotten bekijken. Tijdens uw duiktocht kunt u ook zeer veel exotische dieren vinden, waaronder roggen en kleine haaien. Wanneer u een beginner bent dan wordt er meestal niet dieper gedoken dan 12 meter, bent u een wat meer ervaren duiker dan is het mogelijk om ook de wat diepere delen van de Atlantische oceaan te bekijken. Duiken op de canarische eilanden is een unieke ervaring en kan op verschillende eilanden worden geboekt.

Jeepsafari

Wanneer u wat meer van de eilanden wilt bekijken dan kunt u ook een jeepsafari boeken. Met deze jeepsafari’s komt u op plekken waar u anders nooit zou kunnen komen te voet of met uw eigen auto’s. Deze jeeps zijn open waardoor u extra goed zicht hebt op de omgeving en de prachtige natuur. Verder heeft u de keuze uit een jeepsafari met of zonder chauffeur, dit ligt aan de omgeving en het gebied waar u de safari gaat doen. Een jeepsafari is op bijna elk eiland van de Canarische eilanden te boeken bij diverse organisaties. Wanneer men op Tenerife is kan men een bezoek brengen aan de hoogste berg van Spanje de Pico del Teide. U komt tot grote hoogte tijdens deze jeepsafari en vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht over het eiland.

Met dolfijnen zwemmen

Op de Canarische eilanden is het ook mogelijk om met dolfijnen te gaan zwemmen. Dit kan op Gran Canaria in het dierenpark Palmitos Park. Voor wie geen zin heeft om naar het park af te reizen bestaat ook de mogelijkheid om dolfijnen te spotten op het dolfijneneiland. Rondom dit eiland zwemmen zeer veel dolfijnen zodat u er van verzekerd bent dat u verschillende dolfijnen zult spotten. Tijdens deze tochten kunt u zich laten bijpraten door biologen die u alles over de dolfijnen weten te vertellen. Een bezoek is zeker de moeite waard en wordt dan ook als zeer bijzonder ervaren. Deze tochten kunt u boeken op verschillende eilanden van de Canarische eilanden. Het park waar u met dolfijnen kunt zwemmen is gevestigd op Gran Canaria.

bron:

bron: gran-canaria-reisgids.nl

Quad tour

Voor de avonturiers bestaat de mogelijkheid om de eilanden te ontdekken met behulp van een quad. Met deze quadtours gaat u onder begeleiding van een gids een gebied ontdekken met behulp van quads. Hiermee is het mogelijk om op zeer ruw terrein toch een mooie tocht te maken. U rijdt door de schitterende natuur en de lastig bereikbare plekken van het eiland waar u normaal niet snel zou kunnen komen. Let er wel op dat een quadtocht soms als redelijk zwaar wordt ervaren.

Surfen

Op de Canarische eilanden is het ook goed mogelijk om te surfen. De geoefende surfer kan hier terecht maar ook de beginnende surfer kan hier zijn eerste lessen krijgen. Het eiland Fuerteventura is hier voornamelijk zeer geschikt voor, het eiland heet niet voor niets het Hawaii van Europa, hier zijn dan ook verschillende surfscholen te vinden. Ook is het mogelijk om al je spullen hier te huren zodat je zelf niks hoeft aan te schaffen of hoeft mee te nemen vanuit Nederland. Verder is het hier ook mogelijk om te leren kitesurfen of te windsurfen.

Sporten

Voor diegene die vakantie niet zien om uit te rusten maar om lekker even helemaal los te gaan kan ook terecht op de Canarische eilanden. Het eiland is namelijk uitermate geschikt om berg te beklimmen, te mountainbiken en om lekker te wandelen. Tijdens deze tochten zal men kunnen genieten van de ruwe natuur die de Canarische eilanden te bieden hebben. Het heftige terrein maakt het des te interessanter voor de klimmers, mountainbikers en de wandelaars. Er zijn speciale tochten beschikbaar op verschillende eilanden maar men kan er ook zelf op uit trekken. Let er wel op dat de paden niet altijd even goed zijn op deze eilanden. Wanneer men op save wilt spelen dan is het aan te raden om van te voren een route uit te stippelen bij een reisorganisatie of bij de verhuurder van de spullen.

Bezoek aan Marokko

bron:

bron:horizonviaggi.it

De Canarische eilanden liggen ten westen van Marokko en een bezoek aan dit land is dan ook zeer gemakkelijk te maken. Er zijn georganiseerde reizen te boeken bij diverse reisbureaus op verschillende eilanden waar u per vliegtuig of per boot afreist naar Marokko. Hier kunt u dan vervolgens een of meerdere dagen verblijven waarna u weer terugkeert naar uw oorspronkelijke vakantie bestemming, de Canarische eilanden.

Tot slot

Uiteraard is er op de Canarische eilanden nog veel meer te beleven. Kijkt u dus bij het boeken van uw lastminute vakantie naar de mogelijke excursies van uw reisoperator. Verder is het raadzaam om beschermende kleding mee te nemen tijdens deze excursies, vaak wordt dit vergeten waarna men na een dag goed verbrand is. Mocht u na deze activiteiten moe zijn geworden dan is dat geen probleem, op de Canarische eilanden kunt u uitermate goed tot rust komen op de heerlijke stranden van deze eilanden.

 

Leave a Reply