Autohuur

Auto huren op Canarische Eilanden

Een auto is een ideaal vervoermiddel voor op de Canarische Eilanden. Met een huurauto heeft u de vrijheid om uw eigen plannen te maken en uw eigen excursies samen te stellen. Het aanbod van autohuur op de Canarische Eilanden is gigantisch en zeer betaalbaar, maar let op: pas op voor malafide autoverhuur bedrijven. Op Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife, Fuerteventura en de andere Canarische Eilanden zijn ook veel betrouwbare autohuur bedrijven te vinden. Om het huren van een auto op de Canarische Eilanden zo veilig mogelijk voor u te maken hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Huurauto tips Canarische Eilanden

Lees de huurovereenkomst altijd goed door voordat u hem ondertekend. Let hierbij specifiek op de verzekeringsvoorwaarden en de gevolgen bij eventuele schade. Mocht u vragen hebben over de huurovereenkomst vraag dan altijd om verheldering bij de verhuurder voordat u de overeenkomst ondertekend.

Zorg dat u uw documenten goed bij elkaar bewaard. De reservering van uw auto, uw paspoort, rijbewijs en betaalmiddelen zoals uw creditcard of pinpas. Als u uw auto voor een langere periode huurt is het verstandig deze documenten ‘s avonds in de kluis van uw hotel of appartement op de Canarische Eilanden te bewaren.

Inspecteer bij het ophalen van de huurauto deze altijd op schade. Loop samen met de verhuurder om de auto heen en zorg ervoor dat eventuele schade opgenomen wordt in de verhuurdocumenten van de auto. Hierdoor voorkomt u achteraf discussie met de verhuurder van de auto.

De wegen op de Canarische Eilanden zijn door de droogte vaak wat stoffig. Begin daarom rustig aan met uw huurauto en zorg dat u de auto goed leert kennen voordat u zich in het drukke verkeer gaat mengen. Statistisch gezien vinden tijdens vakanties op de Canarische Eilanden de meeste schades plaats op de eerste huurdag.

Controleer voor het inleveren van de auto de huurauto goed op achtergebleven eigendommen zoals sleutels, tassen, schoenen of bijvoorbeeld uw zonnebril. Het ligt voor de hand, maar het gebeurt zeer regelmatig dat mensen eigendommen vergeten in de huurauto.

Als meerdere personen de auto gaan besturen moet u dit altijd aangeven voordat u de auto meeneemt. Vaak zijn er extra kosten verbonden aan een extra chauffeur en moet er een kopie van het rijbewijs van de tweede bestuurder worden achtergelaten bij de verhuurder.

Verkeersregels op de Canarische Eilanden

U wilt tijdens uw vakantie niet tegen vervelende bekeuringen of aanvaringen met de spaanse politie aanlopen, neem daarom altijd de lokale verkeersregels in acht. De verkeersregels in Spanje zijn grotendeels hetzelfde als in Nederland. Hier staat een opsomming van de belangrijkste verkeersregels op de Canarische Eilanden:

De toegestane hoeveelheid alcohol is op de Canarische Eilanden hetzelfde als in Nederland: 0,5 promille. Wees verstandig en drink gewoon geen alcohol als u de auto moet besturen. Vooral in combinatie met de hitte van de spaanse zon komt de alcohol extra hard aan.
Een gordel is verplicht.

Het is niet toegestaan om met uw mobiele telefoon in de hand te rijden. Bel altijd handsfree. Of zet uw telefoon uit: Het is tenslotte vakantie!