Vliegveld Gran Canaria

Vliegveld Las Palmas (LPA) Gran Canaria

Het vliegveld van Gran Canaria ligt aan de oost-kust van het eiland. De luchthaven Las Palmas op ongeveer 25 kilometer van de plaats las Palmas. De populaire vakantiebestemming Playa del Ingles ligt op een kleine 30 kilometer afstand van het vliegveld.

Door het goede weer op Gran Canaria is de luchthaven 24/7 geopend. Ook ‘s nachts landen er veel vluchten op Gran Canaria. In 2011 heeft de lucthaven in totaal ruim 10 miljoen passagiers verwerkt.

Ligging luchthaven Las Palmas

Bereikbaarheid luchthaven Las Palmas

Het vliegveld van Gran Canaria is goed bereikbaar per bus vanaf de hoofdstad Las Palmas. Overdag gaan er per uur 2 bussen naar het vliegveld in de peroide 06:00 uur tot 20:00 uur. Buiten deze tijden gaat er 1 keer per uur een bus. Let op: in de periode tussen 1:40 en 5:45 uur rijden er geen bussen. Voor exacte informatie kijk altijd op de website van de luchthaven Las Palmas.
Als u met een taxi van of naar het vliegveld wilt is dat geen probleem. De taxi’s op Gran Canaria zijn zeer betaalbaar. Het starttarief is €3,05 en de prijs per kilometer is 0,53. Een taxi naar Playa del Ingles zal u dus rond de 20-30 euro kosten. Wilt u zekerheid? Maak dan vantevoren een afspraak met een taxichauffeur over de prijs.

Het is mogelijk om gratis te parkeren bij het vliegveld tot 30 minuten. Daarna zijn de kosten voor parkeren bij de luchthaven ongeveer 1 euro per uur.