Maspalomas

De oudste badplaats in het zuiden van het eiland Gran Canaria is Maspalomas. Deze prachtige badplaats behoort tot de gemeente San bartolomé de Tirajana. Het behoort daarnaast ook tot de Costa Canaria samen met de plaatsen San Fernando, Playa del Inglès en San Augustin.

Het inwoneraantal in Maspalomas ligt rond de 37000. De meeste inwoners bevinden zich in of rondom de hotels en bungalows die aanwezig zijn op het eiland. Er zijn meer dan 180.000 bedden geteld in Maspalomas die beschikbaar zijn voor de vele toeristen die in de zomerperiode naar dit eiland trekken.

Geografie

De badplaats is gelegen aan de kust van de Atlantische Oceaan. Voor het grootste gedeelte zijn er vakantiewoningen aanwezig met golfbanen. Veel gepensioneerde mensen zoeken de bungalows op Maspalomas op voor de natuur en rust buiten het hoogseizoen om.

De gebieden van Maspalomas

  • El Oasis

Dit is het zuidelijkste en oudste gedeelte van Maspalomas met de bekendste vuurtoren uit deze plaats. Deze vuurtoren heet El Faro en is een echte trekpleister voor de toeristen.

  • Meloneras

Aan het zuidwestelijke deel bevinden zich de grote hotels, winkelcentra en het congresgebouw.

  • Campo International

Het midden en oostelijk gedeelte van de badplaats bestaat uit diverse bungalowparken en een golfplaats genaamd Campo de Golf.

  • Sonnenland

Dit is het noordwestelijke deel met kleine hotels en privéwoningen. Er zijn in dit district ook vele grote hotels aanwezig om de toeristenstroom in het hoogseizoen te kunnen verwerken.

  • El Hornillo

Dit district is gelegen in het westen. Het vormt een woonplaats voor de rijke inwoners zoals hoteleigenaars.

  • El Tablero

De vele horecamedewerkers wonen in het noordelijke gedeelte van Maspalomas aan de overzijde van de grote snelweg.

Het verkeer

De badplaats is door de bekende snelweg GC-1 verbonden met onder andere de hoofdstad Las Palmas, met de havenstad Puerto de Mogán en met de internationale luchthaven Gran Canaria. Er is ook genoeg openbaar vervoer aanwezig in de badplaats door middel van lijnbussen.

De toerisme

Deze badplaats is speciaal gericht op de toeristen die van het strandleven houden. Er zijn veel restaurants en cafés te vinden waar de toeristen kunnen genieten van een hapje en een drankje met uitzicht op zee. Er worden ook veel watersportfaciliteiten aangeboden, omdat de vele hotels gelegen zijn aan de rand van het strand. Dit zorgt ervoor dat de boulevards gezellig druk zijn in het hoogseizoen en de duinen druk bezocht zijn voor een frisse wandeling.

 

Afbeeldingsresultaat voor maspalomas boulevard

Aanbiedingen Maspalomas vakantie