Beleef de Canarische eilanden

Nachtleven op de Canarische eilanden

Uitgaan kan op ieder Canarisch eiland, maar het eiland dat hier het meeste om bekend staat is Gran Canaria. Het uitgaansleven op Gran Canaria is bruisend, druk en erg gezellig. De avonden beginnen laat en gaan de hele nacht door. De meeste bars zijn tot 02:00 ’s nachts geopend, waarna iedereen doorgaat naar de grote clubs en disco’s die tot 06:00 geopend zijn. Het nachtleven begint meestal pas rond middernacht op gang te komen. De meeste uitgaansgelegenheden bevinden zich in Las Palmas en Playa del Inglés. Langs de stranden van Playa del Inglés vind je vele cafés en discotheken. Een paar populaire clubs in Playa del Inglés zijn Zizgags, Chinawhite en Boney M. Boney M. is vooral populair onder de wat oudere jongeren. Grote artiesten komen naar deze clubs doordat ze wereldwijd bekend zijn.

Ook op Tenerife kun je van leuke feestjes genieten. Deze vind je vooral in Playa de Las Americas. Langs de boulevard van Playa de Las Americas vind je een bruisend uitgaanscentrum met verschillende bars en discotheken. Daarnaast zijn er ook een aantal Nederlandse en Belgische kroegen te vinden. Je hebt in Playa de Las Americas drie uitgaanscentra; de Patch, Starco en Veronicas. De Veronicas is vooral populair onder Engelse jongeren. The Flying Dutchman is erg bekend onder de Nederlandse feestgangers en vooral de Eurodisco is een bekende club op Tenerife waar verschillende internationale DJ’s optreden. Ook worden hier Miss en Mister verkiezingen gehouden. Daarnaast zijn kun je ook leuk uitgaan in Los Cristianos, Costa Adeje en Puerto de la Cruz.

Op Fuerteventura vind je een bescheiden nachtleven. Toch zijn er wel een aantal leuke discotheken en cafés te vinden op het eiland. Zo kun je deze vooral vinden in de badplaats Corralejo. Je vindt hier vooral vele Engelse en Ierse georiënteerde cafés en pubs door het internationale surferswereldje dat je ziet in Corralejo. Een bekende club in Corralejo is Waikiki Beach Club. Ook vind je in Jandía en Caleta de Fuste nog een aantal bars en discotheken. In Jandía heb je bijvoorbeeld COSMO Shopping Center wat ’s nachts wordt omgetoverd tot een populaire uitgaansgelegenheid voor jongeren.

Leave a Reply