Travel

Op vakantie naar de Canarische eilanden

Heerlijk er even tussen uit van alle drukte, werk , zorgen en noem maar op. Het is even een vakantie om bij te komen op het strand of ergens anders in de natuur. Waardoor kom jij nu helemaal tot rust? De natuur, het strand of juist de cultuur? De Canarische eilanden heeft het allemaal. Voor een vakantie naar de Canarische eilanden is er voor ieder wat wils. Maar hoe bereid jij je voor en welk strand is nu de plek om te genieten en waar kan je lekker eten en drinken? Hieronder lees je enkele tips voor jouw vakantie naar de Canarische eilanden.

Voorbereiding

grancanaria-laspalmas
Voordat je op vakantie gaat naar de Canarische eilanden moet er natuurlijk worden ingepakt. Maar wat neem je nu mee? Wat laat je thuis en wat is handig om te weten voordat je gaat? Waarschijnlijk ga je naar de Canarische eilanden om van de zon te genieten en het Nederlandse weer even achter je te laten. Dan ben je bij de Canarische eilanden op het goede adres, want de gemiddelde temperatuur op deze eilanden is rond de 20 graden. Maar vaak als het daar zomer is ligt het gemiddelde wel een paar graden hoger. Dus wat neem je mee is simpel zwemkleding en vooral zomerkleding. Voor de zekerheid is één warme trui wel verstandig om mee te nemen voor als het in de avond wat frisser wordt. Wat je wel kan thuis laten is een jas en al je winterkleding ook regenkleding is vaak overbodig. Dan is het nog handig om de volgende dingen te onthouden van de Canarische eilanden:

Taal: Spaans en Engels
Valuta: Euro
Tijdverschil: Is er niet
Hoogseizoen: februari, maart, juli, augustus en december
Verkeer: Men rijdt er rechts
Cultuur: de bevolking heeft veel eeuwenoude tradities die zij serieus nemen houd daar rekening mee
Drinkwater: het is verstandig om deze in flesjes te kopen en niet zomaar uit de kraan te drinken

Natuurlijk is het ook leuk om van te voren op te zoeken wat er allemaal op het eiland te doen is en vooral wat er in de omgeving van jouw bestemming te doen is. Naast de prachtige stranden hebben alle eilanden ook genoeg bezienswaardigheden om even wat actiefs te doen of iets anders dan zwemmen in de zee. Wat alle eilanden gegarandeerd hebben is een prachtige natuur wat het zeker waard is om een wandeling door te maken.

Relaxen op het strand

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Als je alles hebt uitgezocht en je bent aangekomen op jouw bestemming dan moet je natuurlijk ook doen waarvoor je hoogstwaarschijnlijk komt en dat is op het strand liggen en van het weer genieten. Want naast alle uitjes wil je wel even bijkomen op het strand en lekker tot rust komen bij de zee. Elk eiland heeft andere stranden de ene is wit en de andere is zwart. De reden dat sommige stranden zwart zijn is , omdat de Canarische eilanden zijn ontstaan door vulkaanuitbarstingen en dat zwarte zand is een overblijfsel van de uitbarsting. Maar elk strand is even prachtig en er is strand genoeg. Hier onder een top vijf van de mooiste stranden van de Canarische eilanden.

1. Het strand Corralejo is het mooiste strand van het eiland Fuerteventura. Het eiland is erg populair onder toeristen en het is dus ook een druk bezocht strand zeker met het hoogseizoen. Het is een wit zandstrand.
2. Papagayo Beach is een zwart zand strand maar wel erg populair. Het eiland waar het op ligt is niet zo populair als Fuerteventura of Gran Canaria maar Lanzarote is wel een van de mooiste eilanden. Juist omdat het nog niet zo toeristisch is zijn de stranden nog niet heel druk en is de natuur nog schitterend en onaangetast.
3. Dit strand ligt op één van de minst drukke eilanden namelijk La Palma. Het gaat om het strand Los Cancajos. Het is een zwart strand met enkele rotsen. Het is een vrij nieuwe badplaats en het bestaat vooral uit hotels maar het is nog niet zo druk als de Tenerife.
4. Dit strand en eiland is perfect voor natuurliefhebbers. Het is erg rustig als het gaat om toerisme en dus ook op de stranden. El Hierro is ook een van de kleinere eilanden die nog niet echt ontdekt is door de toeristen. Dus perfect om tot rust te komen en echt te genieten van de rust op het strand genaamd El Golfo. Het is een zwart strand.
5. Dit strand heet ook El Golfo maar dan ligt het op het eiland Lanzarote. Zoals er al eerder is , is Lanzarote een van de mooiste eilanden met veel mooie stranden. Vandaar dat in de top vijf er twee van de vijf op Lanzarote liggen. Het is een zwart strand en het strand is genoemd naar het dorpje El Golfo.

Lekker eten en drinken

Spaanse tortilla
De Canarische eilanden horen officieel bij Spanje. Dus als het om eten gaat worden daar ook de traditionele Spaanse gerechten geserveerd. Wat veel in de Spaanse keuken wordt bereid is een gerecht met verse vis. Maar ook verschillende soorten fruit en groenten zijn typisch Spaans. De Spaanse keuken is een combinatie van regionale keukens en in elke regio wordt het net iets anders bereid.

Typisch Spaans eten:
• Paella
• Tortilla
• Tapas zoals patatas bravas
• Chorizo
• Olijfolie
• Veel kruiden
• Gazpacho

Daarnaast zijn er ook typisch Spaanse drankjes:
agua de valencia
• Cava
• Sangria
• Agua de Valencia
• Tinto de Verano
• Horchata
• Clara
• Sherry

Dit allemaal is te verkrijgen op de Canarische eilanden maar daarnaast kennen de Canarische eilanden ook hun eigen specialiteiten zoals Caldo de pescado. Dit is een stevige vissoep. Of een Sancocho en dat is een stoofpot. Dan is er ook nog Papas Arrugadas dat zijn in zeezout gekookte aardappelen in schil. En een typisch drankje is de Malvasía-wijn.

Al zin om op vakantie te gaan naar de Canarische eilanden? Wat houd je tegen? Er wacht een prachtige natuur met mooie stranden op je. Je kunt er heerlijk eten en drinken en het klimaat is perfect om de hele dag op het strand te liggen. Ik zou zeggen op naar de Canarische eilanden.

Leave a Reply