Beleef de Canarische eilanden

Surfen op de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn een paradijs voor iedere surfliefhebber. Door de vele zonuren, het stabiele klimaat en het zeewater dat rond de 20 graden Celsius is, kan je iedere dag van het jaar uit de voeten op een surfplank. Op de Canarische Eilanden kan je golfsurfen, kitesurfen en windsurfen.

De eilanden zijn perfect voor beginners en ervaren surfers. Vooral het voorjaar en de zomer zijn perfect voor beginnende of lichtgevorderde surfers. Zo is er altijd een gemiddelde golflengte en een lekker zonnetje om in het water aan de slag te gaan. Vooral Fuerteventura wordt het “Hawaii van Europa” genoemd en dezenaam doet het eiland zeker eer aan. Het eiland heeft prachtige witte stranden en een mooie blauwe zee en grote baaien. Het waait altijd op Fuerteventura en daarom is het ook een top eiland voor wind- en kitesurfers maar ook voor golfsurfers zijn er top spots. Een van de populairste spots is bij de Corralejo duinen, Isla de Lobos en Sotavento strand. Wanneer het in Nederland te koud wordt om te surfen, trekken surfers massaal naar Corralejo.

Maar ook de andere eilanden hebben genoeg te bieden op het gebied van surfen. Zo worden er op Gran Canaria jaarlijks het wereldkampioenschap body boarden gehouden op de beroemde golf van “El Frontón”. Golven kunnen hier in optimale conditie wel eens vijf meter hoog worden. Voor Gran Canaria kun je dan ook het beste gaan naar Las Palmas. Over het algemeen zijn hier weinig toeristen en kun je naast het surfen ook genieten van de natuur en cultuur. Maar ook op Tenerife en Lanzarote kun je goed surfen. Bijna elk strand van de Canarische eilanden heeft wel een surfschool waar jij de beginselen kunt leren van het golfsurfen, kitesurfen of windsurfen. In Tenerife kun je het beste naar El Médano gaan als windsurfer en dan vooral naar Playa Sur. Bovendien worden hier iedere zomer wereldkampioenschappen windsurfen gehouden. Op Lanzarote zijn vooral LA Santa en El Quemao erg populair onder de surfers.

7053876987_f102a76527_z

Leave a Reply